Частка на Facebook
цвірінькання на Twitter

Положення Відкритих  обласних змагань зi спортивного туризму, пiшохiдний «Кубок друзів» (скачати)

1. Мета і завдання.

Відкриті обласнi змагання  зi спортивного туризму  проводяться з метою: подальшого розвитку спортивного, екстремального туризму, як ефективного засобу підвищення ролі фізичної культури та спорту у всебічному та гармонійному розвитку особистості; сприянню формування здорового способу життя та на виконання рішення Координаційної ради з питань туризму Чернівецької ОДА; програми розвитку туризму в Чернівецькій області.

Завдання: пропаганда та популяризація спортивного туризму, перевірка та підвищення рівня технічної майстерності, обмін досвідом, сприяння підвищення безпеки туристських походів, сприяння охорони навколишнього середовища.

2. Термін та місце проведення змагань.

Змагання відбудуться з 11 по 13 жовтня  2013 року в м. Вижниця Чернівецької області, тур.база Черемош.

3. Керівництво змагань.

Змагання проводять: Департамент екологii туризму Чернівецької ОДА.Департамент освiти науки сімї, молоді та спорту Чернівецької ОДА, Вижницька районна РДА. Безпосереднє проведення змагань покладається на Федерацію спортивного туризму Чернівецької області, організаційний комітет та головну суддівську колегію, Вижницький ТСК «Захід», Чернівецький обласний ТСК «Ірбіс»

4. Учасники та умови допуску до змагань.

У змаганнях беруть участь спортсмени віком від 13 років (за роком народження). Склад команди 4 чол. (не менше 1-ї дівчини) + представник (може бути учасником).

Змагання проводяться на двох дистанціях: «зв’язки» та «рятувальні роботи».

До змагань допускаються учасники, які мають довідку (документ), що підтверджує туристсько-спортивний досвід.

Іменні заявки з медичним допуском подаються до початку змагань в мандатну комісію ГСК.      Разом з іменною заявкою обов’язково подаються документи, що підтверджують особу учасника, страхові поліси на час проведення змагань на всіх учасників.

Представники надають документи, що засвідчує особу та підтверджує спортивний розряд(кваліфікаційне підтвердження). Розписку відповідальних за техніку безпеки.

Команди повинні мати медичну укомплектовану аптечку.

Спорядження для організації харчування та проживання в польових умовах.

Мати спорядження для проходження дистанції ІІІ – ІV кл.

5.Загальні умови. Програма змагань.

Змагання проводяться за правилами проведення змагань зі спортивного туризму (частина                  « Правила змагань з техніки спортивного туризму»), погоджених  президентом ФСТ України Матвієнко А.С. затвердженими заступником міністра України у справах молоді та спорту Дудчак М.В. від 24.04.2008р.  Змагання проводяться на дистанції ІІІ — ІV класу.

Програма змагань:

11.10.2013 р.

до 20.00 год                   —  заїзд та розміщення команд ,  проходження мандатної комісії до 20.00;

20.00 год.                     —   відкриття змагань ;

21.00 год.                     —   засідання ГСК з представниками ;

22.00 год.                     —   засідання ГСК з суддями.

12.10.2013 р.

8.00 — 19.00 год.           —   старт команд на дистанції ТПТ  «зв’язки», «рятувальні-роботи»  ;

20.00                    —   засідання ГСК з представниками;

13.10.2013 р.

8.00             —   продовження змагань

17.00           —   засідання ГСК з представниками;

18.00 год.     —  закриття змагань і нагородження. Від’їзд команд.

6. Визначення результатів та нагородження.

Результати да дистанціях визначаються за сумою часу та штрафів переведених у час, при рівності результатів перевага надається команді (зв’язці), яка отримала меншу суму штрафних балів, а при цій рівності, кращій час до ПКЧ.

Загальні результати команд на змаганнях визначається за сумою результатів на дистанціях, при рівності їх, перевага надається кращому результату на дистанції «рятувальні роботи».

Учасники, які зайняли призові місця нагороджуються грамотами. Команди, які посіли призові місця в загальному заліку нагороджуються грамотами, переможец перехідним кубком.

7. Фінансування.

Витрати по забезпеченню дистанцій змагань суддівським спорядженням,  добові суддів, транспортні витрати, по розробці суддівської документації – забезпечують ТСК «Захід», ТСК «Ірбіс»,ФСТ Чернiвецькоi областi,  за рахунок Програми розвитку туризму в Чернiвецькiй областi, спонсорські кошти.

Всі витрати пов’язані з відрядженням та участю команд у змаганнях зі спортивного туризму       ( проїзд , перевезення вантажу , харчування , стартовий внесок, технічне укомплектування ) несуть організації , що їх відряджають. Стартовий внесок з команди: складає 100грн.

8. Підготовка спортивних споруд.

У відповідності до Постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998р. № 2025 « Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів »: підготовка спортивних споруд покладається на їх власників. Контроль за підготовкою спортивних споруд та забезпечення безпеки при проведенні змагань здійснює робоча комісія , яка створена обласними та районними державними адміністраціями , власник спортивної споруди не менше , ніж за 4 години до початку змагань повинен подати до робочої комісії акт про її готовність про проведення змагань. Невиконання вимог , передбачених цим пунктом , що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань , тягне за собою відповідальність.

9. Документація.     Попередні заявки надіслати до 20.09.2013р. на email: [email protected], [email protected] або в телефонному режимі: (067) 315 31 57, (095) 483 23 65, 0372 543616.

Дане положення є офіційним викликом на змагання.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here